Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

JaromírP.

5. 12. 2011 22:18
Michal Hašek by měl mlčet

napsáním naprosto nic neříkajícího příspěvku se sám stává trapným

0 0
možnosti
JD

Draki

5. 12. 2011 22:12
Jak vést "korektní nepopulistickou polemiku" o Mašínech?

Ten rosolovitý tlučhuba Hašek opět nezklamal. Místo aby zaujal jakékoliv stanovisko k Mašínům, tak se lacině navažuje do vládnoucí garnitury a o Mašínech doporučuje vést "korektní nepopulistickou polemiku". To přece ale není  možné. Na řádění Mašínů mohou být jen polarizované názory ve schématu hrdinové/vrazi. Zastánci "hrdinů" tvrdí, že bojuje-li se zločinem proti zločinnému režimu, není to zločin ale hrdinství. Zastánci "vrahů" tvrdí, že režim zločinný nebyl a byl-li někdo zločinec, tak právě Mašíni anebo i kdyby režim zločinný byl, neměli právo sahat jiným na život a tak jak tak tedy jsou Mašíni vrazi.  Zajímalo by mě, jak je možno korektně polemizovat mezi takto polarizovanými postoji...;-)

0 0
možnosti
JP

JaromírP.

5. 12. 2011 22:25
Re: Jak vést

Alibističtější vyjádření než Haškovo jsem snad ještě nečetl.

0 0
možnosti
T

tromi14

5. 12. 2011 20:05
slaboch poslal zloděje, aby vyznamenal vrahy

;-D

0 0
možnosti
TB

guam

5. 12. 2011 20:37
Re: slaboch poslal zloděje, aby vyznamenal vrahy

a komunisti vyznamenávali jenom vrahy kteří se provinili tím že za 2.světové války stříleli nevinné lidi jenom proto,že jim nefandili, takže vlastně prašť jako uhoď. Což  v podstatě znamená , že slaboši posílali zloděje aby je vyznamenali. Něco jiného je,pokud jsou zabiti ozbrojené složky a něco jiného je, když ozbrojené složky zabíjejí civisty.

 Váš názor,bez rozvinutí své myšlenky je vlastně bezcenné tvrzení. Zabít někoho kdo zbraň v ruce je něco jiného, než kdyby ji neměl. Pokud si má člověk vybrat mezi tím být zabit anebo zabít sám,vybere si vždycky volbu první, anebo jste jiný, nechal by jste se zabít?

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz