Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kladivo a srp, naroste ti hrb

14. 12. 2011 18:46
Zajímavé, velmi zajímavé...

jak bolševici dovedli "zprasit" i policejní nebo vojenskou přísahu.Rv

0 0
možnosti

petrph

13. 12. 2011 8:38
když tak na to koukám

Tak skoro stejnej slib jsem skládal i když jsem vstupoval do Jiskřiček (předstupeň Pionýra)

"slibuji tu přede všemi jako jiskra jasná

budu bránit naši zemi aby byla šťastná"...

A nikdo mě kvůlli tomu mordovat nechtěl.

1 0
možnosti

Camino.

13. 12. 2011 1:10
Mne se libi ten konec,

""Jestliže poruším slavnostní přísahu, nechť mne postihne tvrdý trest

zákona, obecná nenávist a opovržení pracujícího lidu. Tak přísahám!""  ;-)  jako dite jsem verila, ze kdyz budu lhat, bude se mi kourit od nosu;-)

0 0
možnosti

bajo.ano

12. 12. 2011 21:00
služební přísaha

s prachsprostou vraždou i když esenbáka nemá nic společné 8-o!!

4 0
možnosti

pavel.61.

14. 12. 2011 18:32
Re: služební přísaha

jak se to vezme. Na několika místech slibuje oddanou službu zločinné KSČ, která uloupila stát. A také to SNBáci dělali, ne jen StB.  Pokud pár let před tím by přísahal policajt chránit a prosazovat zájmy Říše, byl by  pro odboj vhodný cíl nebo by to byl zločin?

0 0
možnosti

agu

12. 12. 2011 20:48
muj nazor je, ze prisaha je hloupost

ktere se dopousti jen mladez bez vlastniho nazoru a odpovednosti nebo jedinci pod vlivem davoveho silenstvi. poctivy a cestny clovek jedna v souladu se svym svedomim a v zajmu svych nejblizsich a blizke spolecnosti. rodiny, sousedu apod. prisahat na imaginarniho pritele je velmi detinske. at uz tim imaginarnim pritelem je buh, cisar, stat, pracujici lid... kdo se kdy potkal s bohem, cisarem, statem, pracujicim lidem? clovek se vyviji a vzdelava, meni nazory.

1 0
možnosti

strycek-Joe LLC

12. 12. 2011 20:41
12/12/2011-The Oath, Greenbelt Police, State of Maryland ...

"I swear (or affirm) that I will support the Constitution of the United States, and that I will be faithful and bear true allegiance to the State of Maryland and support the Constitution and laws thereof; and that I will, to the best of my skill and judgment diligently and faithfully, without partiality or prejudice, execute the office of police officer according to the Constitution and laws of this State."

0 0
možnosti

myskamiki

12. 12. 2011 20:51
Re: 12/12/2011-The Oath, Greenbelt Police, State of Maryland ...

nejak tam chybi ten zlocinny kapitalismus jako forma statu, at to je v protikladu "lidově demokratické zřízení a revoluční vymoženosti pracujícího lidu, vedeného dělnickou třídou k socialismu."

U americke i rakosko-uherske se jedna o stat a jeho pravo obecne a tudiz by se pri slovickareni dalo uvazovat, ze by to v tomto pripade byla vrazda. Ale u te SNB je jasne receno, kterou formu brani a tudiz by se to dalo povazovat za boj imperialismu proti socialismu.

1 0
možnosti

Matyas Sandorf

12. 12. 2011 20:14
Přísaha

poctivý a čestný muž přísahá jen jednou. A svoji přísahu dodrží, za jakýchkoliv okolností.

Jedině, že by jej přísahy  zprostil ten, do jehož rukou přísahal.

1 0
možnosti

strycek-Joe LLC

12. 12. 2011 20:12
Text přísahy C.K. četnictva 1876 ...

Přísahám slavně Bohu všemohoucímu, jeho Apoštolskému Veličenství nejjasnějšímu knížeti a pánu Františkovi Josefovi Prvnímu, z boží milosti císaři Rakouskému, králi Českému atd. atd., Apoštolskému králi Uherskému, a schváleným zákonům vlasti věrnost a oddanost. Přísahám, že chci povinnosti zvláště vyznačené, které na mne jakožto c. k. četníka (důstojníka četnického) v příčině služby pro zachování veřejné bezpečnosti, pořádku a pokoje dle instrukce k tomu se vztahující náležejí, a povinnosti, které na mne jako na vojáka náležejí dle zákonů a předpisů vojenských, svědomitě plniti, přitom vždy jen dobré služby Jeho Veličenství a státu na zřeteli míti, zákonů, jakož i příkazů, které mne dojdou od úřadů k tomu ustanovených, od mých představených a vyšších, ochotně poslušen býti, a tajemství služební věrně zachovávati. Čehož mi dopomáhej Bůh !

2 0
možnosti

Camino.

13. 12. 2011 1:19
Re: Text přísahy C.K. četnictva 1876 ...

opet:   "strycku, chybi tam ta nenavist a opovrzeni pracujiciho lidu", tak se prisahalo jenom za komaru, ale hledejte dal!

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz