Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

JaromírP.

15. 12. 2011 9:28
S podstatou článku souhlasím

Mašínům se žádný skutečný odboj prokázat nedá, pouze terorismus a  kriminální vraždy

2 0
možnosti
PU

Pulp Fiction

15. 12. 2011 9:46
Re: S podstatou článku souhlasím

Áááááááááá....pan Petřík u svého oblíbeného tématu s oblíbenými opakujícími se frázemi. No tak, povězte nám něco nového pane Petříku, nějaký nový fakt, který jste objevil během svého bádání. Řekněte nám něco o humanitárním bombardování a dalších vašich skvělých výzkumech.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 12. 2011 7:38
tady aspoň vidíme

Že právě ty základní právní pojmy jako je legitimita nejsou vůbec jasně definované a jejich výklad vždy záleží na tom kdo rozhoduje. Prostě Mašíni byli vrazi a teroristi když tady vládli komunisti, nyní když vládne pravicová koalice, tak jsou z nich hrdinové kteří mají nárok na vyznamenání. Dost možná že až to tu o příštích volbách nějaká koalice středostran, tak se zjistí že to byli teroristi a to vyznamenání jim zase seberou.To už je problém společenských věd celkově, že jejich zjištění nemusí odpovídat objektivní realitě,ale konsenzu těch co mají těch co mají právě delší klacek.

1 0
možnosti

oldiess

14. 12. 2011 21:15
Pan Tejc to zase posuzuje jen černobíle

Nebere např. vůbec v úvahu, že parašutisti byli profi vojáci vycvičeni k úkolu, kdežto Mašíni byli svým způsobem obdobou dnešních dětských vojáků v Africe, kteří ve válce vyrostli, ztratili otce no a pak se projevili komunističtí vrazi po únoru 1948 naplno, když dávali najevo všem, že lidský život nemá žádnou cenu, no tak se od nich žel i mašíni poučili.

širší pohled jsem si dovolil zde:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/150669/Nikdo-ted-neobhajuje-nasi-totalitu-vic-nez-skupina-bratri-Masinu.html

1 0
možnosti
PH

petrph

15. 12. 2011 7:55
Re: Pan Tejc to zase posuzuje jen černobíle

Nejde o to k čemu byli cvičeni, ale kdo převezme zodpovědnost za jejich činnost. Například vojáci - i když byli cvičeni, tak i tak se za války dopouštěli často násilností - za což pak byli (někdy) potrestáni, protože to bylo v rozporu s jím nařízenou činností. Mašínům toto nikdo nenařídil, tudíž jsou za své zločiny plně zodpovědní sami. 

 

Otázka je jak chápat ten argument, že za války (i pak za komunistů) mohli poznat že lidský život neměl žádnou cenu - to bohužel mnohem více lidí - mnozí z nich už za války mravně zpustli, někteří udávali pro peníze, rabovali, dopouštěli se vražd a loupeží.. (i to k válce patří) - za což pak potom byli spravedlivě odsouzeni - mravně i právně....

1 0
možnosti
S

Seals2

14. 12. 2011 20:30
Neříkáte

úplnou pravdu. Cose týče atentátu na Heydricha tak ono to s tím zastavováním atentátníků bylo trošku jinak,nicméně důležité je,že nikdo z parašutistů střílet nemusel protože je nikdo doslova nezastavil. A že si v krámku(kde bohužel nebyl zadní východ) nevzal rukojmí....to by nebylo k ničemu.On by ten Heydrichův řidič na to rozhodně nehleděl. A ted k těm hasičům. Oni po nich vážený normálně stříleli...ale bohužel z krypty je ten úhel dost špatný. navíc český velitel hasičů byl po válce souzen a odsouzen za spolupráci v Resslovce ...a společně s ním také ten český hasič co se mu podařilo sebrat parašutistům ten žebřík.(což byla dost podstatná věc kterou do té doby úspěšně mařili pokusy strčit tam ty hadice).tímto nechci nijak hájit Mašíny.Šlo mi pouze o podstatné nedostatky ohledně parašutistů.

1 0
možnosti
F

Faustino

14. 12. 2011 22:04
Re: Neříkáte

Oni ti hasiči mohli hrát hloupé a neschopné, ale byli poměrně iniciativní. Taky dočkali děkovného projevu, někteří byli vyznamenáni a dostali finanční odměnu. Jejich velitel Jaroslav Klouček byl po válce souzen.

Parašutisté po hasičích nestříleli. Toho využil hasič Oldřich Hertl a

zachytil a vytáhl žebřík, kterým parašutisté vystrkovali hadice.

Tomuto výkonu prý osobně z protějšího chodníku zatleskal K.H. Frank a zvolal "Bravo!"

1 0
možnosti
K

kaktusak

14. 12. 2011 20:16
Bez ČSSD by Vítězný únor nikdy nemohl uspět.

Jen spolupracující levice dokáže prosadit své záměry.

A to je ten hlavní rozdíl mezi Kubišem a Mašíny. Kubiš bojoval proti okupantům, Mašíni proti vlastnímu národu, který si zvolil socialistickou cestu.

1 0
možnosti
J

jupp

15. 12. 2011 2:51
Re: Bez ČSSD by Vítězný únor nikdy nemohl uspět.

Masini nebojovali proti vlastnimu narodu. Masini bojovali proti totalitnimu rezimu, ktery se sam zrekl naroku byt pravnim statem. Je proto dobre si vsimnout, kdo Masinum ptredhazuje nerespektovani pravnich norem.

Samozrejme by bylo po jakekoli kontroverzi, kdyby se Masinove chovali dle pravnich norem: po zuby se ozbrojili rehtackami a frkackami (to se smi) a oblekli se do napadnych uniforem a sve akce predem ohlasili na sekretariatu UV KSC. Ale oni ne!

1 0
možnosti
P

pavel.61.

14. 12. 2011 18:40
jestli je tohle názor i ČSSD

tak se zase tak moc od KSČ neodtrhli. Bud to tomu Tejcovi tak nepálí nebo navazuje na skvělé praktiky StB.

Nejvíce mě pobavilo to, jak se diví, že nebrali zajatce a nepostavili si na zahradě zajatecký tábor pro zajaté komunistické ozbrojence. To je opravdu myslitel!

1 0
možnosti
V

viet

14. 12. 2011 18:48
Re: jestli je tohle názor i ČSSD

Nevím, co to plácáte. Meritum věci je v tom, že mladí Mašíní vraždili bezbranné lidi! Co do toho pletete srovnávání Tejce s STB? Není to čiré hulvátství? 8-o

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS