Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Miska Kvakin

12. 1. 2012 4:31
Toto je odporný článek,

který ani není třeba číst. Takže jen první lež, na kterou jsem narazil, když jsem se tuto slátaninu snažil poctivě přečíst: pokladník nebyl zastřelen proto, že by odmítl vydat peníze, ale proto, že na Mašíny v nestřeženém okamžiku vytáhl svou pistoli a v nastálé tahanici (uvědomme si, že to celé šlo děsným fofrem) byl zastřelen z bezprostřední blízkosti svou vlastní zbraní. Také - což je u těchto demagogických článků obvyklé, tu zcela chybí sdělení, že všichni ostatní účastníci přepadení vozu, a to včetně ozbrojené stráže, zůstali na živu - Mašíni je odvedli do lesa a tam ponechali svému osudu. To samé chtěli udělat i s pokladníkem, a taky by to udělali, kdyby na ně nevytáhl pistoli. Čili svou smrt si přímo vykoledoval, přežít mohl. Takže asi tolik k rozdílům mezi skutečností a "upraveným" výkladem. Je to prostě FUJ!!

1 0
možnosti

jupp

12. 1. 2012 10:39
Re: Toto je odporný článek,

Presne dle Lenina & Goebbelse: polopravda je ucinnejsi nezli cista lez. Staci vynechat "nedulezita" fakta, zbytek onalepkovat (argumentace etiketovanim) a jsme hotovi .....

0 0
možnosti

jirka1965

3. 1. 2012 10:28
Parlamentní listy?

Větší hnůj jsem snad ještě neviděl.

1 0
možnosti

lomihnát.

3. 1. 2012 10:17
No jo, no. Možná jo, možná ne.

KDYBY komunisti nebrali lidem majetky, nezrušili politickou pluralitu a nezavřeli hranice na západ, asi tu nebyl s Mašíny žádný problém.

Je zajímavé, že česká veřejnost má naprosto jiná měřítka na sebe, pokud hodnotí svůj postup vůči sudetským Němcům. Tam je to jasné: ONI zavinili válku (blábol, že) a tak byli poprávu vyhnáni....

No a takových případů nabízí historie řadu.

Von ten Jan Žižka taky nebyl žádnej příkladnej bojovník za blaho pro všechny, a jeho nástupci se svýma spanilýma jízdama, to už byly normální loupeživý hordy.:-P

1 0
možnosti

Pavel_D

3. 1. 2012 9:57
Takových politologů

jsme za minulého režimu zažili fůry. Ti kteří pokládají Mašíny za vrahy, by se měli lépe seznámit s prostředím, ve kterém k těmto událostem došlo, např. zde:

http://kostlanova.blog.idnes.cz/c/239039/Apokalypsa-jmenem-komunismus-a-nacismus.html

Připomínám, že pronásledování a likvidace odpůrců nastupujícího komunistického režimu začalo už v r.1946. Předehra k tomu se odehrála už v květnu 1945, kdy Česká národní rada ústy J. Smrkovského odmítla požádat americkou armádu o pomoc. Tak se Československo dostalo do sféry vlivu Sovětského svazu a převzalo i jeho metody boje s "třídním nepřítelem". Stovky nevinných lidí, zavražděných inscenovanými procesy, při přechodu hranic, při "pohovorech" na StB, v lágrech etc. ospravedlňují činy Mašínů více než dostatečně.

Následujících 40 let morální a ekonomické devastace naší vlasti rovněž.

2 0
možnosti

Modrý a zelený blesk

3. 1. 2012 12:33
Re: Takových politologů

Mašíny ale nikdo nelikvidoval.

1 0
možnosti

Modrý a zelený blesk

3. 1. 2012 8:11
Sice bych polemizoval

se zlehčováním totality (prý skončila počátkem šedesátých let, no hahaha), ale je fakt, že chtěli-li Mašíni opravdu nezištně bojovat proti komunistům, nabízí se otázka, proč nezačali například ve své rodině.

2 0
možnosti

jupp

11. 1. 2012 15:59
Re: Sice bych polemizoval

A proti komu meli dle Vas v te sve rodine jako bojovat?

0 0
možnosti

rezjir rezjir

3. 1. 2012 4:17
Vy zápomínáte

že bratří Mašínové byli teroristictickou skupinou, vycvičenou britským agentem Jíšou.

2 0
možnosti

jupp

12. 1. 2012 0:17
Re: Vy zápomínáte

Pekna hovvjezina. Pokud by byli vycviceni Jisou, tak by se k odporu vubec nedostali (byli by prozrazeni jiz pred tim, nez by se rozhoupali).

Vycvicili se sami s pouzitim prirucek opor rezimu, LM.

0 0
možnosti

maxas

3. 1. 2012 3:40
Žádný politický režim,

nelze prosazovat vražděním nevinných lidí. To, že mašínové jsou sprostí vrahové je zcela nesporné, ve všech právních systémech, co už jich svět má, je zabití policisty vraždou, zpravidla té nejhorší kategorie. Americké ochranářství vrahů a válečných zločinců je známé a běžné. Werner von Braun by mohl vyprávět mnohé. Adorace mašínů je vlastně lezení do amerických zadků, které provozuje určitá skupina českých politiků, protože jejich vztahy na určité americké vládní "struktury " jsou velmi úzké až zavazující. Nevrhoval bych nechat mašínovské kreatury upadnout v zapomění a už o nich vůbec nepsat. Vůbec!!

1 0
možnosti

jirkan01

2. 1. 2012 23:05
Je smutné

že je komunisti donutili k tak nelidskému chování, ale v té době to odpovídalo situaci. Pro mě to určitě nebyl správný čin, ale kdo utíká z nespravedlného a nesmyslného věznění, má nárok na určitý pardon. Toho pokladníka nezabili Mašínové, ale komunistická mašinérie, která ho nutila bojovat proti lidem, kteří chtěli svobodu. To byl jenom pěšák. Mnohem víc pěšáků padlo na straně němců i rusů ve 2. světové válce. Taky bysme měli každého rusáka žalovat za zabití každého němce, který náhodou žil v čechách? Ten taky válku většinou nechtěl, chtěl tu v klidu žít a Hitler mu to pokazil a Stalin (a jeho přisluhovači, kteří odvahu většinou získali až kolem roku 1945) ho pak bez ptaní zabil nebo odsunul.

1 0
možnosti

jupp

12. 1. 2012 0:43
Re: Je smutné

Argument, ze nasi Nemci chteli zit v miru atd je trochu mimo misu. V CSR pri poslednich demokratickych volbach volilo Henleinovu stranu velky pocet nasich tehdejsich spoluobcanu nemecke narodnosti. Cisla jsou znama. Prestoze tou dobou bylo Nenemcum v Evrope jasne, ze nacisticke Nemecko neni slusny stat a prognoza na mir byla negativni.

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

2. 1. 2012 22:10
Raději bych měl za souseda Klementa Gottwalda

než toho mladého Mašína - na tom se doufám shodneme

1 0
možnosti

Otto Katz - feldkurat

2. 1. 2012 22:17
Re: Raději bych měl za souseda Klementa Gottwalda

To si Slánský a Klementis také mysleli ;-D

3 0
možnosti

Ottis300

2. 1. 2012 22:07
á propos, pane Bureši, co to plácáte za nesmysly?

Zabít Gottwalda by nemělo cenu, to je stejné tvrzení, jako že nemělo cenu zabít Heydricha. To je opravdu neštěstí, co ty vysoké školy vypouští.

0 0
možnosti

kaktusak

2. 1. 2012 22:18
Re: á propos, pane Bureši, co to plácáte za nesmysly?

Ano, Mašíni by museli vyvraždit velkou většinu občanů. Vláda KSČ měla totiž většinovou podporu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz