Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

17. 1. 2012 10:21
... a díky Křečkům a jejich...

... "rozumnému a racionálnímu přístupu" mohly fungovat všechny totality tak dlouho a s takovými následky...Rv

0 0
možnosti

Johny__S

10. 1. 2012 17:38
Nějak vám tom, pane Křečku, nevěřím.

Sám jste byl v 80. letech vysokým funkcionářem Československé strany socialistické, tím pádem jste musel být komunisty dobře prověřený kádr, a ve svých publikacích jste tehdy vychvaloval režim. Dalo by se říci, že vás maminka u toho Hlasu Ameriky špatně vychovala. Anebo to byla mladická vzpoura? Anebo jste si ten příběh vycucal z prstů? Ostatně, o vašem morálním kreditu svědčí i to, že jste v 90. letech neoprávněně používal titul JUDr. a na rozdíl od jiných politiků té doby jste odmítl rezignovat. Bydlení v regulovaném nájmu za poslanecký plat také není právě vzorem hodným následování. Beru tedy tento váš článek jako plácnutí do vody.

1 0
možnosti
JP

JaromírP.

10. 1. 2012 17:09
Souhlasím s Vámi

Karma R^

0 0
možnosti
PH

Azbestus

10. 1. 2012 17:08
Právník odborářů

...musí nosit rudý trencle, to se nedá svítit. Jak má rudou duši neukazuje poprvé, ale nějak mám pocit, že jednoduchost a případně senilita není zásluhou.

0 0
možnosti
J

jménoapříjmení

10. 1. 2012 15:29
obecně oceňované a velkou většinou podporované kroky

;-D

To můžete, milej autore, napsat o lecčems, například i o "daně se snižují a kdo pracuje, musí se mít tak dobře, jako v zemi krále Miroslava" ;-D

Z čehož je patrné, že velká většina může naopak taky prosadit velkou hovadinu.

Ve vašem článku postrádám upozornění na to, že každý, kdo si chce počínat podobně, jako tvůrci našeho "komunismu", riskuje, že vygeneruje další, nové, svoje Mašíny. Že Mašínů by nebylo, kdyby nebyla pošlapávána základní lidská práva - a je lhostejné, jak dnes už snad víme, jestli s podporou většiny.

Poslední dva odstavečky, to už je úplně mimo, tím ohřátím politické polívčičky jste zabil i těch pár pravd, které vaše stať nesporně obsahuje.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIII

10. 1. 2012 13:36
Rád bych se pana Křečka zeptal, zda má většina vždy pravdu

... tj. zda tehdejší příklon "většiny" československé poválečné populace ke komunismu PODLE NĚJ znamená, že myšlenka komunismu (tj. nejprve budování socialismu jako předstupně komunismu) je správná, protože ji přece chtěla většina.

Když s ní přece Mašínové nesouhlasili A DLE PANA KŘEČKA NEMĚLI PRAVDU, tak by tu pravdu měli mít komunisté.... Pokud ji ani ti neměli (třeba ji měli Národní socialisté nebo Lidovci ... nebo agrárníci...), proč jimi pan doktor Křeček argumentuje?

0 0
možnosti
MM

Vosiczka

10. 1. 2012 14:58
Re: Rád bych se pana Křečka zeptal, zda má většina vždy pravdu

"Pravda" je pojem veskrze relativní. Pravdu mají vždy vítězové (ti aktuální).

0 0
možnosti
LC

jáša

10. 1. 2012 13:14
Ministr Vondra

šel na pohřeb především vrahovi lidí, kteří se ničím neprovinili.

0 0
možnosti
P

Pavel_D

17. 1. 2012 9:55
Re: Ministr Vondra

Ale kteří byli přislušníky režimy, který zase vraždil jiné, co se též neprovinili, a to po stovkách.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 1. 2012 20:12
napsal jste to zcela správně

Dodejme ještě jeden omyl, i když Vy ho v závěru zmiňujete, Byl to omyl současné vládní garnitury, že si jako  glorifikované  a heroizované zástupce protikomunistického odboje vybrali právě  Mašíny s jejich omyly. Ona je to  totiž  těžká, dlouhá a zodpovědná politická práce, vyrovnat se ideově s předešlým protiprávním režimem.  Prostě, pokud hodnotíme současnou medializaci Mašínů, musíme si smutně povzdechnout "copak naši politici dokáží udělat něco pořádně a nezvorat to "..:-)

0 0
možnosti
MS

isamuel

9. 1. 2012 20:11
Kdo vyhlasil

tridni boj? Jak se dalo proti nemu branit ci bojovat? Dobrym slovem? Vsichni clenove strany souhlasili s potiranim tridniho nepritele v zajmu obrany socialismu - no a holt se nekdy ten nepritel nedal. Ze by ono Gottwaldovo oblibene "Kdyz se kaci les, letaji trisky!"

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 1. 2012 20:23
Re: Kdo vyhlasil

Asi to srovnejte se současným stavem po volbách, nějaká strana má většinu v parlamentu, napřed si dosadí všechny své lidi jako ministry, ti udělají čistku n všech ministerstvech, vyhážou tam nepotřebné lidi, dosadí tam svoje, pak do všech podřízených organizací, dozorčích rad, (dle resortů, třeba škol, nemocnic, divadel,..) , prohlasují si zakony jaké jim vyhovují, naopak to co se jim nelíbí označí za nezákonné, převedou si peníze kam potřebují,..do vedení policie, prokuratury i na soudy si dosadí svoje lidi...to je přesně to co se teď děje, ptejte se jak se proti tomu dá bránit, či bojovat..Dobrým slovem těžko, a násilně je to trestné, stejně jako před 60 lety...

0 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

9. 1. 2012 20:09
Že by soudruh "doktor" Křeček?

Nechápu, proč je v nadpisu jméno pana Křečka z ČSSD. Je snad autorem on?

Pokud ano, tak se mu divím, že se nestydí se lidem připomínat ani po tom skandálu, kdy se ukázalo, že si před veřejností přisvojoval titul JUDr., i když doktorem práv nebyl. To byl znak dokonalého duševního a morálního marasmu toho pána. I když upřímně řečeno, během svého života svou duševní pustotu ukázal vícekrát, ale to s tím falešným titulem bylo obzvláště směšné.

1 0
možnosti
M

mellchior

9. 1. 2012 21:15
Re: Že by soudruh

Vidím, že už jste se ve své  morálce , o ketre tady píšete   a ve své argumentaci  propracoval  až k soudruhování.

Předpoklddám ,  že se brzy dopracujete až k tomu, že se vám sám nad sebou podaří zvracet .

Aby to nastalo co nejpozději, vyhýbejte se pohledu sám na sebe do zrcadla.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz