Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

23. 1. 2012 19:36
Neměl smysl ani ozbrojený boj.

Když si 40% lidí tady myslelo,že je to tady tak správně.Když už si to myslelo jen 15% a nehrozila bratrská pomoc,tak stačilo jedno ciganstvo Drahomíry Dražské a režim se složil.Dodnes ji za to nikdo ani nepoděkoval...

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 1. 2012 19:30
Žádný ze jmenovaných není hrdina.

Hrdinové byli ti, kdo v těžkých poválečných dobách poctivě a tvrdě pracovali bez ohledu na vlastní pohodlí ve prospěch vlasti a lidu, navzdory kulkám teroristů a sabotážím diverzantů.

5 0
možnosti

Ottis300

23. 1. 2012 20:07
Re: Žádný ze jmenovaných není hrdina.

Vyvedu Vás z omylu. Po r. 1945 měli všechny strany, vče. komunistů, obrovský problém, jak přesvědčit národ, aby dělal. Výkonnost byla maximálně, a to byl úspěch, 50%, jak psala v červenci 45 Lidová demokracie. Dokonce i nasazení Němci při nižších přídělech měli mnohem vyšší výkony. Problém byl hlavně v dolech. Podniky dokonce vysílaly vlastní brigády, aby si narubaly uhlí. Leccos bylo i zaviněno diletantstvím a přehmaty závodních rad, obsazených především komunisty, které si uzurpovali právo "kecat" do řízení podniku. Dokonce i byl případ, že jedna taková rada zakázala vývoz uhlí do Holandska, protože podle jejího mínění, bylo fašistické. A tak to probíhalo dál, proto tolik pracovních lágrů, útvarů PTP, později úderníků a pak brigád socialistické práce, aby se uměle vyšroubavala výkonnost v určitých odbětvích.

3 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz