Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

člověk z novinek

1. 3. 2012 20:10
Obhajoba za všechny prachy

To je neuvěřitelné, co někteří obhájci Mašínů dokáží v diskusích napatlat. Vemte si třeba výrok přispěvatele pod přezdívkou "slušný člověk Kvítek Koranda", cituji: „Zabít Honzátka byla naopak nutnost, protože by je mohl identifikovat.“

Jinými slovy – Mašínové zabili chlapa, aby se zbavili svědka. Tomu říkám obhajoba „hrdinů“. To by mě tedy zajímalo, jak „slušný člověk Kvítek Koranda“ vysvětluje, co tedy Mašínové chtěli svými činy manifestovat, když zabíjením svědků zabraňovali své identifikaci?

Doufám, že „slušný člověk Kvítek Koranda“ nedělá třeba obhájce, protože po jeho obhajobě by se mohl obyčejný kapsář rovnou oběsit na ručníku.

3 0
možnosti
PH

petrph

29. 2. 2012 8:24
ale i to je lež

Není totiž pravda ani to že " I největší odpůrce ale musí uznat, že byli výjimeční.".. Nebyli totiž vyjímeční, i v těch 50.letech se našlo spousta lidí ,kteří se bolševikovi různým způsobem  a to hrdinně, s plným vědomím rizika, postavili.. Lze začít třeba doktorkou Horákovou, generála Píku, plzeňské povstání 1953, desítky dalších protikomunistických skupin, hrdinné postoje mnoha představitelů církve..

Jsou to bohužel -  - na politiky napojení historici a zejména neoideologicky vytvořený Úřad (pardon, Ústav) pro studium totalitních režimů, který místo toho aby  představili veřejnosti  protikomunisticky odboj v plné šíři ", tak dohodil" politikům zprofanované teroristy Mašíny. Vždyť  přece byli v Americe - vice netřeba, vsjo jásno..

3 0
možnosti
VS

Astaroth

1. 3. 2012 13:54
Re: ale i to je lež

Ano, lid mel mnoho nepratel. Warmonger Pika, dollarovy to pudlik Churchilluv, Horakova, predavajici plany strategickych bodu Americkym leteckym planovacum...

2 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

28. 2. 2012 22:54
Naprosto perfektní odpověď

všem těm Petříkům, Verešům a jiným demagogickým falšovatelům našich skutečných dějin. Ti by se nejspíš nejraději vrátili do doby, kdy tady zločinci (komunisté) mohli beztrestně zavírat, týrat a zabíjet lidi, kteří by si dovolili s nimi byť jen maličko nesouhlasit!

5 0
možnosti
BM

sallyna

28. 2. 2012 19:45
Rovněž karma

4 0
možnosti
J

jurasendpapas

28. 2. 2012 19:30
Nikdy jsem nepochopil v čem spočíval protikomunistický odboj

bratrů Mašínů, V tom, že uloupili zbraně a peníze a pak utekli na západ? To je pouze obyčejný kriminální čin. Kdyby útočili na komunistické pohlaváry nebo alespoň třeba vylepovali letáky nebo dělali agenty chodce nebo se zapojili do zahraničního rozhlasového vysílání. To co dělali nebyl podle mě protikomunistický odboj, dělali především to, z čeho měli prospěch oni sami.

9 0
možnosti
ZK

SID09

28. 2. 2012 19:53
Re: Nikdy jsem nepochopil v čem spočíval protikomunistický odboj

Většina obyvatel této země to nikdy nepochopila. Nečas a spol. ( jejich pochlebovači ) to ale vidí jinak. ;-)!!!!!!

2 0
možnosti
JV

tridva1

28. 2. 2012 19:06
karma

2 0
možnosti
JS

člověk z novinek

28. 2. 2012 18:59
Tupost versus autentičnost

Za nesrovnatelně syrovější (ve smyslu autentičnosti) považuji svědectví Stanislava Rošického, kterému bratři Mašínové zabili otce. Je naprosto zřejmé, kdo onen zavražděný muž byl, jak žil a co dělal. Jeho smrt byla naprosto zbytečná – v nejkrajnějším významu slova "zbytečná".

Způsob, jakým celou událost popsali bratři Mašínové, lze považovat nejen za nevěrohodný, ale přímo za tupý.

Většina kriminalistů se shodne na tom, že drtivá většina vražd má neuvěřitelně hloupý až trapný motiv, což s výpovědí Mašínů dokonale koresponduje.

3 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

28. 2. 2012 22:44
Re: Tupost versus autentičnost

co je na něm nevěrohodného, člověče z novinek? Taky patříš k těm, jimž fakta nepřekážejí? Tobě skutečnost, že další účastníci přepadení, a to včetně ozbrojeného strážného, byli ponecháni bez problémů na živu, uniká, nic neříká? Proč by stříleli jen jednoho z nich? To losovali, že jednoho zastřelí, ostatní ponechaj?

Někteří lidé prostě nepochopí nic. Škoda, že si Tě nepodali komunisté kvůli nějaké hlouposti, mohl sis užít jejich ráje v nějakém uranovém dole, pak bys snad pochopil aspoň něco.

5 0
možnosti
JP

JaromírP.

28. 2. 2012 18:32
Občané Polska a baltských států

Občané vlastenecky orientovaného Polska či baltských států by si vůbec nedovolili loupežné vrahy glorifikovat, kteří navíc žádný skutečný odboj neprováděli.

8 0
možnosti
RH

Kruton

28. 2. 2012 18:48
Re: Občané Polska a baltských států

zjistěte si něco o polském protibolševickém odboji a jeho hodnocení dnešní polskou společností.. Budete překvapen.

5 0
možnosti
P

pesimistafurt

28. 2. 2012 18:23
Zlobí se ten, komu vadí pravda

Čvančara se zlobí protože jeho ideologické bláboly nemají žádné historické oprávnění. Neznám nikoho, kdo by měl „shovívavější metr na Pich-Tůmu a podobné gaunery“ než na mašíny. Vražda, zejména na spoutaném a omámeném zůstane v každé společnosti, která o sobe tvrdí, že je morální, vraždou. Taktéž jsem si nevšiml, že by kdo zejména zde, odsuzující vraždy mašínů, oplakával mrtvé esenbáky nebo milicionáře.  To už Čvančara bohapustě lže. Útočit na mašíny také nejde – jde jednoznačně odsoudit jejich vraždy, které provedli ne v zájmu svobody národa, ale v zájmu svého prospěchu a nakonec i pochybné své svobody v americké armádě.

6 0
možnosti
RH

Kruton

28. 2. 2012 18:51
Re: Zlobí se ten, komu vadí pravda

Teď zbývá zodpovědět jednu zásadní otázku. A tou je: Proč za poslední rok vyšlo třeba jen tady na blogu asi tisíc článků popisujících "vražedné běsnění" Mašínů a ani jeden o Pich-Tůmovi? Máte nějaké jiné vysvětlení než ideologické?

5 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 2. 2012 18:21
Pro pravdu se nezlobte

, Čvančaro. Buďte rád, že tento stát ty darebáky nestíhá a dává jim medaile - kdyby se to stalo v Americe, dostali by Guantánamo a pak možná i provaz nebo injekci Rv

5 0
možnosti

Ottis300

28. 2. 2012 22:22
Re: Pro pravdu se nezlobte

Amíci znali průběh jejich útěku, a že je tedy nepopvěsili, jak píšete?

4 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz