Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

milan166473

25. 11. 2011 21:07
Když

se zamyslím nad tím co vše se už o Mašínech napsalo,napadá mě.Dívám se na dnešní vládu jako na nepřítele republiky.Stejně jako na komunisty,jen v opačném gardu.Třeba nečas se neštítí dnes hovořit o tom že se kdosi  chová jako partyzán v dubnu  roce 1945.Víme všichni jak se chová k těm svým vondrům,drobilům ap.Pro mě je prostě zrádcem i celou vládou.Ale poctivě,těžko bych dokázal ho jen tak podříznout mít ho svázaného u nohou.A vy??????:-)[>-]

5 0
možnosti
JS

Kolumbo

25. 11. 2011 22:12
Re: Když

Jenže vy si tu volně píšete, že tuhle vládu považujete za nepřítele a - nic! Za komančů v padesátých letech byste byl už dávno v lochu, i kdybyste něco takového jen letmo zmínil v hospodě příteli. Někdo od vedlejšího stolu nebo on by vás práskl STB a ta by z vás už vymlátila přiznání, co jste za protistátního spiklence, špiona a vlastizrádce...Když  dnes vyjádříte svůj názor na vládu /ať je jakákoli/, vyberete z banky svůj vklad,  prodáte byt a odjedete do Itálie, nestěkne po vás pes, natož aby po vás někdo střílel, snažil se vás kriminalizovat pro "opuštění republiky" a váš majetek vám ukrást.  Osobně silně  pochybuju, že by se Mašínové namáhali po někom střílet, kdyby je státní moc neohrožovala na životě a nechala je napokoji. A to i kdyby Gottwald osobně kradl jako straka.

1 0
možnosti
PH

petrph

25. 11. 2011 20:50
opravdu nemá cenu reagovat na vyjádření ve kterém se lže

Skutečně není pravda, jak je psáno a jak pronesl  Vondra že "„V naší novodobé historii po roce 1948 máme málo hrdinů.". Ve skutečně těch hrdinů bylo velmi a velmi mnoho - existovaly desítky dalších  odbojových skupin, v Plzni roku 1953 vypuklo proti komunistům povstání kterého se zúčastnilo na 20 000 lidí. V té samé době  na dalších 130 stávek a nepokojů na dalších místech republiky. Proti komunistům bojovali i agenti chodci. Nakonec, proti komunistům se nebojovalo hrdinně jen s pistolí nebo s kudlou v ruce.Mnozí hrdinně publikovali své názory a pokoušeli s komunisty bojovat demokratickou cestou - a byli smeteni /vzpomeňme aspoň památky popravené doktorky Horákové). Hrdinně za svou víru pykali i mnozí zástupci církví..

Neboli, je zcela na Vondrově zodpovědnosti, že mediálně jako jediné zástupce odboje označuje profláknuté Mašíny-a nemůže touto lží obhajovat jejich zločiny.

7 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

25. 11. 2011 20:44
Tak dobrá, já si tedy koupím lístky do toho divadla

do první řady, abych si udělal ten nejsprávnější, křišťálově čistý, vondrácký názor (asi každý tuší, jaký)

0 0
možnosti
B

bofums

25. 11. 2011 20:53
Re: Tak dobrá, já si tedy koupím lístky do toho divadla

Strýci, kupte mi , prosím,  lístek vedle Vás! Docela bych rád viděl Vaše reakce.  Poznáme se a pak

to probereme!!!

0 0
možnosti
JZ

71W

25. 11. 2011 20:17
TAKHLE !!

Navrhuji několik článků na blogu janzima.blog.idnes.cz

Semelová.

Jak nenávidí komunisté

atd.

0 0
možnosti
B

bofums

25. 11. 2011 19:43
Máte jistě dobrý úmysl!

Zároveň se ale domnívám, že k " případu bratří Mašínových " bylo již zveřejněno tolik, že  názor

na jejich činy většina diskutujících měnit nebude! . Opakuji : pro ty, kterým " dával zločinecký režim

zabrat ", jsou M. hrdiny. Pro ty ostatní- komunisty a jejich stoupence, falešné " humanisty " a lidi,

kteří již neznají nebo si nepřiznávají historické souvislosti,mohou být zločinci. " Rozhořčení " odpůr--

ců M. je ještě po letech plné nenávisti-doklad, že kom. litují, že vše neskončilo po " jejich"[>-]

2 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

25. 11. 2011 20:08
Re: Máte jistě dobrý úmysl!

O jaké nenávisti mluvíte?  Myslíte jako že nepřehlédnutelná část populace odmítá považovat loupežnou vraždu a zavraždění spoutaného zajatce jako hrdinství?8-o

5 0
možnosti
F

Faustino

25. 11. 2011 19:35
0 0
možnosti

ellukas

25. 11. 2011 19:34
K zamyšlení

Proč mašini jsou prezentování jako spasitele, když mali jsou zobrazováni jako lumpi, když obě skupiny používaly stejné metody?

2 0
možnosti

ellukas

25. 11. 2011 19:39
Re: K zamyšlení

Hezké třeba je, že slamníky zapálené mašiny měli zastrašit rolníky, aby nevstupovali do družstev, kdežto ve stejné době na stejmém místě slámínky zapálené malíky měli naopak zastrašníy rolníky, aby vstupovali do družstev.

Ti rolníci z toho museli být úplně zfanfrnělí. A nechali dokonce ujet ten vlak svobody, nedorazili včas na nádraží.

2 0
možnosti

ellukas

25. 11. 2011 19:32
Ostatní, kteří se domnívají

že bratří Mašínové byli pouhými kriminálníky, mám dvě otázky: Jak mohla vláda USA nade vší pochybnost vědět, že se nejedná o kriminalitu, když je odmítla vydat

A skutečně by se mohlo jednat o pouhou náhodou, že svou první akci podnikli v Chlumci nad Cidlinou přesně tři měsíce poté, co banda údajného agenta Malého, který prý jednal podle hesla škodit komunistům kde se dá, přepadla Cidlinku a ukradla tam nějaké gramofonové desky alespoň dle tehdejšího Ruďase.

Zkrátka bratří Mašinové měli vzor, převzali živnost. Je otázkou, od koho

A pro tajné autory tohoto blogu mám rovněž dotaz: Proč pan Vondra nevyznamená in memoriam agenta Malého, proti němuž byli Mašíni úplní žábaří.

A pro ostatní mám možná překvápko: V té Cidlince se možná vůbec nic nestalo, bylo to pouze v Rudém právu.

2 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

25. 11. 2011 19:41
Re: Ostatní, kteří se domnívají

Třeba to bylo  tím, že v té době, kdy vládla Studená válka, už ze zásady nevydávali podobné elementy. Navíc pro ně představovali velice cenné jedince, bez skrupulí, všeho schopné, Navíc za azyl schopných udělat cokoliv. Koneckonců, když měli jistý špagát. Stačí jako argument?

2 0
možnosti

ellukas

25. 11. 2011 19:20
Záhadou jenom zůstává

proč je nevyznamená jako své diverzní teroristické agenty britská vláda, pro níž byli získaní do služeb její agent Jíša.

1 0
možnosti
J

jsoud

25. 11. 2011 19:19
Mohli být mašínové bojovníky proti totalitě?

Vše nasvědčuje tomu, že tomu tak nebylo. Možná v počátku měli takovou myšlenku, ale když poznali, že drtivá většina Čechů je nepodpoří, tak se rozhodli pro emigraci. Bojovníci z boje však neutíkají. Oni utíkali a přitom se s nikým nepárali. Nebrali ohledy na nikoho. Se skutečnými komunisty vlastně vůbec nebojovali. Pokud by podnikli alespoň jeden útok nebo atentát na představitele komunistického režimu, tak by se to možná hodnotilo jinak. Boj s účetními a řadovými policisty je v mnohém podobný boji Palestinců v Izraeli.

3 0
možnosti

ellukas

25. 11. 2011 19:43
Re: Mohli být mašínové bojovníky proti totalitě?

Ne oni jednali jako diverzní skupina v nepřátelském území s nepřátelským obyvatelstvem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz