Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jáša

6. 3. 2012 13:25
Detoure,

nevím kolik Vám je let, ale pokuď přes čtyřicet, tak jste musel sloužit v československé armádě a přísahat , že budete bránit a chranit československé socialistické zřízení. Co Vy na to ? Pokuď jste to neprožil, tak blbě nežvaňte!!!!

1 0
možnosti

detour

6. 3. 2012 16:25
Re: Detoure,

Vážený, přísaha vojáka ČSLA mne minula o několik měsíců. To za prvé. A pokud nevidíte rozdíl mezi odvedencem (VZS) a profesionálem, tak se asi nemáme o čem bavit (mmj. na základě společenské spolehlivosti se rukovalo i k útvarům ČSLA). S. Huml, stejně jako zabitý esenbák byli profesionálové, kteří se museli plně ztotožnit s myšlenkami komunistického režimu pro který chtěli (ne museli) pracovat. Jak končili Ti, o nich tehdejší režim po roce 1948 zapochyboval, je snad dostatečně známo. Je zajímavé, že o zabití příslušníka SS nebo Gestapa by jste pravděpodobně nepochyboval. Já osobně mezi NSDAP, SS a Gestapem na jedné straně a KSČ, LM a SNB na druhé straně, ideologicky žádný rozdíl nevidím.

1 0
možnosti

morre

6. 3. 2012 11:16
Toš

Strom poznáš po ovoci,nějak marně hledám nějáké- ve vaší politické kariéře P.Humle,sorry ale nejste vy tak trochu kecálek....všude všechno komentovat,ale vysledek nejasný,či zmatený..Nevím,zda má morální právo

hodnotit Mašíny byvalý příslušník SNB,KSC,jenžto sloužil nejenom k udržení pořádku,ale i represím vůči obyvatelstvu...všechno má své meze...

0 0
možnosti

Ottis300

6. 3. 2012 9:38
Vrahům Horákové také nikdo nedává medaile,

Napsal tehdy pan Huml v úvodu. Každý článek tohoto druhu si zasluhuje reakci a postoj. Neřeknu rovněž nic jiného, než tehdy:dáním rovnítka mezi vrahy Horákové a v pojetí pana Humla vrahy Mašiny, jakožto argument, je pro mne dostatečným ujištěním, že musím mít jiný názor než on: tudíž Mašínové jsou pro mne hrdinové. Relativizování, úporná snaha nacházet argumenty s cílením na lidské city, mi cosi hrozně moc připomíná: metodiku estébáckých výslechů. Vyhledávání argumentů se neslo ve stejném stylu. Pan Huml účelově srovnává předem připravené justiční vraždy naší národní elity, kterým předcházelo kruté mučení obětí s akcí, kdy se parta zoufalců probíjela na Západ a byli při tom zabiti lidé? To je srovnatelné? A to je názor člověka, který může volně propagovat svoje názory ve svobodné společnosti a to navzdory tomu, že byl příslušníkem tehdejší represivní složky totalitního státu? Tu službu u SNB mu nevyčítám, ale řazení se k lidem typu Semelová, ano. Svoboda není poznaná nutnost! Není!

1 0
možnosti

jirka1965

6. 3. 2012 9:44
Re: Vrahům Horákové také nikdo nedává medaile,

Jenže ono nejde o to, že se parta zoufalců probíjela na západ. Ono jde o dobu předtím, kdy se dopustili několika loupežných vražd a za uloupený peníz potom nakoupili motocykly a jiné potřebné věci, se kterými se mohli předvádět před děvčaty. A když už se to kolem nich začalo zatahovat, tak zvolili ten zoufalý útěk na západ.

1 0
možnosti

dovolilbychsipodotknouti

6. 3. 2012 9:08
Nejvíce se mi líbí,

jak soudruh Huml internacionalisticky lká nad nebohými příslušníky Volkspolizei z bratrské NDR. Holt ta družba byla silná, že!?

0 0
možnosti

petrik1960

6. 3. 2012 8:56
A kolikrát jste

uctil památku těch , kteří vaši honzátkové rozstříleli na maděru, jen proto že nechtěli budovat lepší, vaše stalinistické zítřky soudruhu majore?

0 0
možnosti

petrph

6. 3. 2012 8:17
máte naprostou pravdu

Můj dědeček byl kdysi pražskej stražník, sloužil i za války, snažil se pomáhat lidem které pronásledoval gestapo,ale zase i jiné (jak mi vyprávět) se snažit odrazovat od příliš riskantních akcí, které mohly ohrozit životy jejich nejbližších, či všech sousedů. Po válce ve své profesi pokračoval - (a dost často  už musel pacifikovat spoustu "hrdinů" co po nocích chodili rabovat opuštěné majetky). Nakonec ho v půlce padesátých let komunisti sami vyhodili - nějak příliš vlažně plnil jejich totalitní rozkazy... Kdyby ho odpráskl nějaký diverzant ala Mašíni, nebylo by to moc spravedlivý.

2 0
možnosti

JaromírP.

6. 3. 2012 8:31
Re: máte naprostou pravdu

Tohleto lidem jako premiér Petr Nečas, K. Schwarzenberg, M. Kalousek, A. Vondra, D. Herman a dalším nevysvětlíte.

Tito pánové by Mašíny za případnou vraždu Vašeho dědečka vyznamenali.

1 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

6. 3. 2012 7:45
Gauner zůstane gaunerem

a Mašín Mašínem Rv

2 0
možnosti

motke

6. 3. 2012 8:27
Re: Gauner zůstane gaunerem

Huml HumlemRv

0 0
možnosti

detour

5. 3. 2012 21:48
Je mi z Vás na blití s. Humle!

Esenbák a ne s malou hodností, který aktivně pomáhal chránit perverzní režim, jenž zabíjel nebo posílal do basy na desítky let lidi ve vykonstruovaných procesech a bude něco říkat o tehdejší době míru. Zabili esenbáka, který přísahal, že s nasazením života bude chránit stejný režim jako Vy. Byl to stejný esenbák, jako ti kteří stříleli na hranicích lidi, jenž chtěli z toho vašeho ráje primitivů utéct.

8 0
možnosti

arnejs

5. 3. 2012 22:20
Re: Je mi z Vás na blití s. Humle!

Souhlas, Huml byl, je a bude jen soudruhem příslušníkem SNB. A je jedno, jestli je teď poslancem.

5 0
možnosti

2mmmm_2

5. 3. 2012 21:06
Ano

souhlasím s Humlem.

11 0
možnosti

Míra 4.2

5. 3. 2012 20:30
Jak si příslušník zločineckého SNB vůbec dovolí

v roce  2012 obhajovat všechny ty bolševické zmetky???RvRvRv;-€

5 0
možnosti

pesimistafurt

5. 3. 2012 20:31
Re: Jak si příslušník zločineckého SNB vůbec dovolí

pletete se , on mašíny neobhajuje!

14 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Odbojová skupina bratří Mašínů a blog o ní, který nemá názor. Blog, který rekonstruuje. Bratři Mašínové - vrazi nebo hrdinové? Máte pocit, že víte vše nebo víte jen to, co chcete a potřebujete? Holá rekonstrukce. Nic než fakta. Udělejte si názor. A pak ho změňte.
Blog Mašinérie byl za speciálních podmínek schválen administrátory iDNES.cz